Саита за сички фенове на Joint!!!

 

 
Рейтинг: 3.00
(796)
Index
Забавления
Downloads
УСЛУГИ
Спорт
mIRC
Encyclopedia
Lubopitno
За контакти
Potrebiteli
Календар
Tarsachka
Tests
Images
Cудоку
Reklama
Joint
For Joint and Cannab1s


Най добрия модул в саита ? Любимият ви канал в mIRC (UniBG NetWork) ? Za ili Protiv Joint ?

Lubopitno / Рекордите на Гинес

Рекордите на Гинес
02.07.06 01:51
Вземи в gLOG
Кексът тежи 2547 кг. Той е изработен от 45 души, които са изразходвали за тази цел 2000 кокосови ореха и 1200 кг. кафява захар. На тържествената церемония по тегленето, на която присъстваха 10 хиляди жители на града, а също така и много туристи, всички бяха почерпени.

Кметът на Кандона Алън Сингсон официално се е обърнал с молба тяхното постижение да бъде внесено в Книгата на Гинес. Изпеченият от филипинците кекс е с цели 450 кг по-тежък от приготвения през март 2002 г. в японския град Ниигата, на който е принадлежал предишния рекорд.

 

Грузинец издърпа 2 микробуса с ухо

Вземи в gLOG
В центъра на Тбилиси вчера, двукратният рекордьор на “Гинес” и шампион на Грузия в борбата класически стил, 25-годишният Лаша Патарая (Lasha Pataraia) издърпа с ухо 2 микробуса “Форд” на феноменалното разстояние от 41,1 м., съобщава Francе Presse. Грузинецът преодоля дистанцията в опит отново да намери място на страниците на Книгата на рекордите “Гинес”.

Общото тегло на двете машини, вързани с найлоново въже за лявото ухо на бореца, бе 4,5 тона. Това прави Патарая човекът с най-силни уши в света.

След невероятното си изпълнение, грузинецът се закани пред журналисти да подобри и това си постижение в най-скоро време. Организатор на вълнуващото събитие бе Департамента за младежта и спорта на Грузия и Съюзът за подпомагане на световните рекорди и пътешествията. Видеозапис с постижението на Патарая вече е било изпратено в редакцията на Книгата на рекордите “Гинес”. Преди 3 години борецът бе вписан в Книгата на рекордите, след като издърпа с уши 1 микробус на разстояние 48 м.

Малайзиец постави световен рекорд за целувки с кобра

Вземи в gLOG
33-годишният малайзиец Шахими Абдул Хамид (Shahimi Abdul Hamid) постави световен рекорд по брой целувки с кралска кобра. В присъствието на неколкостотин зрители в казино в Куала Лумпур, за 3 минути и 1 секунда Хамид успял да целуне отровното влечуго 51 пъти, съобщава France Presse.

Предишният рекорд за необичайните и смъртоносно опасни “интимни отношения” с отровната змия принадлежеше на американеца Гордън Кейтс (Gordon Cates), който през септември 1999 г. дари кобра с 11 целувки без да му се засича време.

Докато предишния рекордьор бил въоръжен с метален прът, с който да се пази от атаките на змията, бившият фермер от Малайзия решил да усложни задачата си, разправяйки се с раздразненото влечуго с голи ръце. В качеството на “любима” на Хамид била използвана 10-килограмова кралска кобра, дълга 4,6 м. Ухапването от кралска кобра в 75% от случаите е смъртоносно и убива дори индийски слон за 3 часа.

Наличието на отровни зъби у влечугото било предварително потвърдено от присъстващия на опита за рекорд професор по медицина от Университета на Малая, д-р Йекшам Отман (Ieksham Othman). “С направеното от мен доказах, че при достатъчно желание и упоритост, човек може да се противопостави на дивата природа”, заявил след спиращото дъха изпълнение Шахими Абдул Хамид, чието рекордно постижение било удостоверено със сертификат от заместник-министъра на младежта и спорта на Малайзия Лиу Тьонг Лай (Liow Tiong Lai). Хладнокръвният малайзиец ще кандидатства с постижението си за вписване в Книгата на рекордите “Гинес”.

В Пекин направиха торта-гигант

Вземи в gLOG
В китайската столица Пекин беше направена най-голямата сладоледена торта в света. Гигантският сладкиш беше изработен като част от рекламната кампания за детски спектакъл.

Сладкишът е дълъг пет метра, широк три, висок един и тежи цели осем тона или с два тона и половина по-тежък от предишната торта-рекордьор. В направата на кулинарното чудо участва екип от 20 души. Те се трудиха в продължение на 19 дена и 19 часа.

От 50 хиляди рекорда, които са записани в книгата на Гинес, едва 50 се държат от най-многолюдната страна в света. На година китайците правят по 400-500 рекорда, но много малко от тях са щателно проверени и следователно записани в книгата за рекордите. За тази гигантска торта обаче нямаше никакви спорове.

В датата на премиерата на детския спектакъл сладоледената торта ще бъде извадена от хладилника и нарязана на 32 000 парчета. Те ще бъдат раздадени на гостите и участниците в първото представление на "Сладоледената планина".

Роди се бебе гигант

Вземи в gLOG
Новороденото е с тегло 7,2 кг. Според пресслужбата на болницата това е най-голямото бебе, което някога се е раждало в щата. И майката и бебето се чувстват добре, заявили лекарите. С теглото си американското бебе-гигант подобри рекорда на украинското новородено, носител на титлата досега само с 200 грама.

Украинчето се роди в края на ноември с тегло 7 кг в град Черновци. Според лекарите теглото на тези новородени съответства на теглото на 6-месечно бебе.

Град от шоколад

Вземи в gLOG
Цял шоколадов град изработиха учениците от столичното 29-о СОУ. Градът е дълъг над 10 метра и тежи повече от 150 килограма. Инициативата е по повод празника на училището, посветен на Кузман Шапкарев.

Американец постави рекорд в бягането с кокили

Вземи в gLOG
50-годишен американец постави нов рекорд за най-дълго разстояние, пробягано с кокили. Ентусиастът подобри едно от най - старите постижения в Книгата на Гинес в Китай.
Ашрита Фърман пробяга разстояние от 1600 метра точно пет пъти за рекордното време от 39 минути и 55 секунди. Освен това американецът пробяга и още 48 метра, освен 8-те километра, за да запише и нов рекорд - 5 мили за 40 минути и 7 секунди. Изискванет,о за да се сметне постижението за рекордно, бе височината на кокилите да е над 1 метър, а глезените на Ашрита да са на най-малко 30 сантиметра от земята. След като постави новия рекорд, американецът не изглеждаше нито изморен, нито развълнуван.

"Всеки се опитва да става по-добър и по-добър. Затова ако някой успее да подобри сегашното ми постижение, аз съм готов за ответен удар", коментира Ашрита.

В цивилния си живот Ашрита е управител на магазин за здравословни хранителни стоки в Ню Йорк. Досега 50-годишният американец е записвал името си срещу 87 рекорда в Книгата на Гинес, от които 22 са все още неподобрени. Най-любопитните от тях са най-много клякания за един час, най-голямо разстояние, преминато чрез салта и бутане на портокал на една миля с нос за 24 минути и 36 секунди.

Рокери изпиха 10 т бира на събор в Хасково

Вземи в gLOG
От вчера Хасково е под рокерска обсада. Според местния клуб "Хиените", който е организатор на събора, броят на мотористите надхвърля 2 000.
10 тона бира се изляха на националния мотосъбор "Хиените" - 2004, който за първи път се провежда в Хасково. За събитието се събраха хиляди рокери.

От вчера Хасково е под рокерска обсада. Според местния клуб "Хиените", който е организатор на събора, броят на мотористите надхвърля 2 000.

Рокерите поднесоха венец с формата на мотор на влезлия в рекордите на Гинес монумент на Света Богородица. После се отдадоха на това, за което всъщност са дошли тук

Надпреварата за най-бавно каране на мотор развенча мита, че рокерите се свързват само с високи скорости. 10 литра бензин и по бира пък бе награда за победителите в атракцията "Най-много хора на мотор без кош". Оказа се, че един мотор едновременно могат да яхнат най-много 11 човека.

Най-големите джинси в света бяха показани в Южна Корея

Вземи в gLOG
След като миналата година в Украйна бе показано най-голямото сако в света, сега в Южна Корея бяха демонстрирани най-големите джинси.
Фирмата за производство на дънкови изделия "Леви Строс" разгърна уникалната дреха на олимпийския стадион в Сеул. С това тя отбелязва 150 години от създаването си.

Джинсите са 20 пъти по-големи от стандартните. Те са увеличен вариант на легендарния модел "505" и от две години фигурират в Книгата с рекордите на Гинес. 35 души са работили над уникалното шивашко изделие в продължение на 9 дни. За създаването му са били изразходвани над 52 000 долара. Голяма инвестиция за големи размери - джинсите са 29 метра дълги, 25 метра широки и тежат 226 кимограма. Четирима души са необходими да затворят четириметровия цип. Задните джобове са с размерите на легло два персона и върху тях могат да се наместят 4-5 души. А копчето над ципа, което носи фирмения знак на "Леви Строс", е с големината на автомобилна гума. Компанията показва уникалния чифт за трети път след демонстрации в Канада и Китай.

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1209